Zambak Kokusu ve Kurumsal Kokulandırma

Zambak Kokusu ve Kurumsal Kokulandırma

Zambak, gerçek adıyla Lilyum, kokulandırma çalışmalarında özellikle tercih edilen bir koku çeşididir. Bu kokunun günümüzde en çok tercih edilen kokulardan biri haline gelmesinin en önemli sebebi, bireylerde uyandırmış olduğu saflık, ferahlık ve temizlik hissidir. Günümüzde kokuların etkisinin gitgide artması ile birlikte zambak kokusu da öne çıkan bir koku haline gelmiştir. Çeşitli alanlarda kullanılmasının yanı sıra bireylerde farklı etkiler yaratabilmektedir.

Zambak Kokusu Neden Tercih Edilmelidir?

Zambak kokusu, içinde barındırdığı özleri ile birlikte bulunduğu her ortamda farklı bir etki yaratmaktadır. Rahatlatıcı etkisinin yanı sıra sakinleştirici ve stres seviyesini azaltıcı bir etkisi bulunur. Bu nedenle de yoğun stres ve gergin ortamlarda bu kokunun kullanılması bireyler adına en doğrusu olacaktır. Hastaneler, mağazalar, klinikler, spor merkezleri, ofisler ve ev ortamlarında kullanılan kokular, her anlamda bireylerin üzerinde bir etki yaratacaktır. Zambak kokusunun bu ortamlarda çeşitli kokulandırma çalışmaları ile birlikte kullanılması, en yüksek verimi alabilmek adına önemli bir faaliyettir.

Hangi Ortamlarda Kullanılmaktadır?

Zambak kokusu, her birey üzerinde farklı etkiler yarattığından dolayı birden fazla ortamda tercih edilen bir kokudur. Sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisinden yararlanmak isteyen bireyler yoga, hamamlar ve spa merkezleri gibi alanlarda kullanmayı tercih etmektedirler. Bunun yanı sıra, yoğun bir kokulandırma gerektiren restoranlar veya alışveriş merkezleri gibi ortamlarda da zambak kokusu ağır bir koku olarak tercih edilmektedir.

Zambağın kokusunun sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi ise genellikle klinikler ve hastanelerde tercih edilmektedir. Bu kokunun bireylerin ağrılarını dindirdiği, stres seviyelerindeki azalma ile birlikte iyileşme süreçlerinin daha da hızlandırdığı tespit edilmiştir. Hastanelerde bu sebepler ile tercih edilmesinin yanı sıra, kokusunun bireylerde temizlik ve ferahlık hissi uyandırması, bireylerin hastaneden memnun bir şekilde ayrılmalarına neden olacaktır.

Mağazalarda ise, mağazanın konsepti ile uyumlu bir kokunun tercih edilmesi müşterilerin tekrar ziyaret etme olasılıklarını artırmakta, tüketim alışkanlıklarını etkilemekte ve mağazadan memnun bir şekilde ayrılmalarına neden olmaktadır.