Mum Esansı ve Doğru Koku Seçimi

Mum Esansı ve Doğru Koku Seçimi

Mum esansı, kokulu mumlarda ve mum yapımında kullanılmaktadır. Son dönemlerde özellikle de dekoratif ve ev dekorasyonu alanlarında tercih edilen kokulu mumlar, farklı mum esansları sayesinde her bireyde farklı hisler uyandırmaktadır. Muhteşem kokuların hissedilmesi ile birlikte bireylerin daha rahat, mutlu ve huzurlu hissettiği gözlemlenmiştir.

Evde geçirilen sürelerin son dönemlerde artması ile birlikte, bireyler kendi mumlarını üretme arzusu içerisine girmiştir. Kendi mumunu üretmek isteyen bireylerin öncelikli hedefi koku olmuştur. Kokunun hem bireylerin duygu durumunu etkilemesi hem de farklı ortamlarda sıklıkla kullanılması, bireylerin bu alana ilgisini daha da artırmıştır.

Kokulu Mum Yapımında Hangi Mum Esansı Tercih Edilmelidir?

Kokular, fiziksel ve psikolojik rahatlama sağlayabilen ögelerdir. Kokulu mumlarda kullanılan koku çeşidinin de doğru tespit edilmesi ve kullanılan ortam ile uyumlu bir şekilde hazırlanması oldukça önemlidir. Bireylerin kullanmak istedikleri alan ile uyumlu, beklentilerini karşılayan ve duygu durumlarını etkileyebilecek mum esanslarını tercih etmeleri en doğrusu olacaktır.

Odunsu Kokular: Sandal ağacı, sedir ağacı, tarçın gibi kokuları içerisinde bulunduran odunsu kokulu mumlar, içerisinde bulundurduğu özleri ile birlikte bireylerdeki enerji oranını artırabilmektedir.

Kahve Kokusu: Kahvenin gündelik hayatta sakinleştirici etkisi her birey tarafından bilinmektedir. Kahve kokusu bu tür bir faydanın yanında, bireylere enerji verirken kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlamaktadır.

Vanilya Kokusu: Vanilya kokusunu bulunduğu ortamda tercih eden bireylerin daha sakin ve huzurlu hissettikleri tespit edilmiştir. Yoğun bir tempoda çalışan bireylerin kokulu mumlarında vanilya kokusunu tercih etmesi doğru bir seçim olacaktır.

Lavanta Kokusu: Lavanta kokusunun bireyler üzerindeki etkisi oldukça fazladır. Gerginlik, fiziksel ağrılar, stres, iştah problemleri gibi konularda lavanta kokusu önemli bir yardımcı öge konumundadır.

Gül Kokusu: Gül kokusu, içerisinde bulundurduğu özleri ile birlikte bireylerin daha mutlu ve huzurlu hissetmesine sebep olmaktadır. Kendini rahat ve mutlu hissetmek isteyen veya yoğun bir depresyondan geçen bireylerin gül kokusu bulunduran kokulu mumları tercih etmeleri en doğru seçenek olabilmektedir.

Ihlamur Kokusu: Ihlamur Kokusu, yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisinin yanı sıra birçok tedavi yönteminde de tercih edilen bir koku olarak karşımıza çıkmaktadır.