Lotus Kokusu ve Kurumsal Kokulandırma

Lotus Kokusu ve Kurumsal Kokulandırma

Lotus Çiçeğinin Kokusu ve Mitolojideki Yeri

Latince’de lotus, Grekçe’de lotos olarak geçen çiçeğinin kokusu tazelik ve temiz hissi uyandıran bir kokudur. Sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.Lotus çiçeği geceleri yapraklarını kapatır, gündüzleri ise güneşi selamlayarak açar yapraklarını. Çiçeğinin genelde 12 taç yaprağı bulunur. 13 yapraklısı ile çok nadir karşılaşılır ve bu çiçeğin şanssızlık getirdiğine inanılır.Çiçeği bataklıklarda açan, daima yaprakları temiz olan nadide bir çiçektir. Yapraklarının yapısı gereği toz tutmaz ve en ufak bir yağmur damlası ile bile kendini temizleyebilir.  Yapraklarının tos tutmaması; ruhun arınması ve dinginliği, çiçeğin gece suyun altına girip sabah ise tekrar su üzerine çıkması ise yeniden doğuşu simgelemektedir.Suda yetişir su birçok kültürde yaşam demektir. Su hayat verendir. İşte bu yüzden yakınlarında büyük nehirlerin ve sulak alanların olduğu kültürlerde lotus çiçeği büyük bir değere sahiptir.Bu kültürlerin başında iki nehir arasında yer alan Mezopotamya, kutsal Ganj nehrinin sularıyla hayat bulan Hindistan ve tabi ki Nil’in doyurduğu Mısır yer almaktadır.

Hindistan ve Lotus

Asya’ nın kutsal simgelerinden biri olan zihnin duruluğuruhun saflığının ve temizliğinin simgesidir. Çiçeği Buda ile ilişkilendirilerek spiritüel aydınlanmayı simgelemektedir. Lotus çiçeği ve insan arasında derin bir bağ vardır. İnsanın kendini bulma süreci ve ruh dünyasını temizleme sürecinin simgesidir. Budizm inanışına göre simgesi Buda’nın doğuşunu temsil etmektedir.. Hint aritmetiğinde büyük sayıların karşılığı olarak bitkisi kullanılmıştır.

Mısır

Mısırlılar için yeniden doğuşu, saf tutku ve bereket, bolluk ifade etmektedir. Güneş çıktığında yapraklarını açması çiçeğinin Güneş tanrı RA ile bağdaştırmalarına neden olmuştur. Lotus Mısır’da cinsellikle ilişkilendirilir. Çiçeği, Alt ve Üst Mısır’ın birleşmesini sembolize etmektedir.

İran

İran mitolojisinde ululuk, kıymet ve güç demektir. Suyu bir çeşit herm olarak içilmektedir. Ayrıca yılın 4. Ayı olan Tir ayı Lotus bayramı olarak kullanılmaktadır.Yaklaşık olarak 15 milyon yıldan bu yana var olduğu düşünülen çiçeğinin, saflığını ve bilgeliğini ve muhteşem kokusunu gelin birlikte keşfedelim.

Lotus Koku Makinesi Kartuşuna buradan ulaşabilirsiniz.