Lavanta Kokusu ve Kurumsal Kokulandırma

Lavanta Kokusu ve Kurumsal Kokulandırma

Kokular, bulunduğumuz ortamın önemli bir parçasıdır. Lavanta kokusu, içinde bulundurduğu özleri ile birlikte bulunduğunuz ortama ferahlık katarken hoş kokusu sayesinde zihninizde huzur ve mutluluk hissi uyandırmaktadır.  Son dönemlerde kokulara olan önemin artması ile birlikte en çok tercih edilen kokulardan biri haline gelmiştir. Yaşadığımız çağda bireylerdeki stres ve endişe seviyesinin artması, uyku düzensizlikleri ve anksiyete problemleri, doğal çözüm yollarının aranmasında öncü olmuştur. Bireyler doğal çözüm yolu olarak çoğunlukla bu kokuyu tercih etmiş ve kullanmıştır.

Lavanta kokusu birçok önemli sağlık problemine yardımcı olurken bireylere birçok fayda sağlamaktadır. Baş ağrısı, stres, anksiyete ve kronik rahatsızlıklara iyi geldiği bilinirken bireylerde hijyen, temizlik ve ferahlık hissi uyandırdığı bilinmektedir. Lavanta kokusu, stresi azaltmak amacıyla klinikler, yoga merkezleri ve spor salonlarında yoğun bir biçimde kullanılırken huzur ve mutluluk vermesi amacıyla mağazalar ve ofislerde de kullanılmaktadır. Bireyler bir mağazayı ziyaret ettiklerinde mağazada bulunan kokular, kokuların mağaza ile uyumlu bir şekilde kullanılması ve temizlik hissi oldukça önemlidir. Bu nedenle de öncelikli olarak mağazalarda tercih edilen bir kokudur.

Lavanta Kokusu İle İlgili Yapılan Araştırmalar Bize Neler Gösteriyor?

Yapılan bir araştırmaya göre mağazanın konseptine, ürünlerine ve dekoruna uygun bir şekilde kullanılan kokusunun müşterilerin alışveriş alışkanlıklarını değiştirdiği tespit edilmiştir. Araştırmaya göre, müşterilerin mağazayı tekrar ziyaret etme olasılıkları, tüketim alışkanlıkları artmış ve mağaza müşteriler tarafından temiz ve ferah bulunmuştur. Bireylerin en çok stres altında hissettiği kliniklerde yapılan bir araştırmaya göre ise lavanta kokulu bir bekleme odasında sırasının gelmesini bekleyen bireylerin muayene esnasında daha sakin ve rahat hissettikleri tespit edilmiştir.

Lavantanın Kokusunu Nasıl Kullanabiliriz?

Lavanta kokusu birçok ortamda kullanıldığı gibi çağımızın en önemli sorunlarından biri olan stres, gerginlik ve anksiyete ile başa çıkabilmek için önemli bir kokudur. Son dönemlerde, yaşadığımız olaylar ile birlikte çoğu bireyde anksiyete ve stres seviyelerinde artış gözlemlenmiş ve çareler aranmaya başlanmıştır. Bu çare arayışının en önemli çözüm kaynaklarından birisi de lavanta kokusudur. Depresyon, kaygı bozuklukları, uykusuzluk, baş ağrısı ve mide bulantısına birebir etki gösterdiği bilinmektedir.